суббота, 14 июля 2018 г.

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЗАСУДЖУЄ АНТИСЕМІТСЬКІ ВИТІВКИ В ОДЕСІ ТА ЛЬВОВІ

ЩО ТРАПИЛОСЯ В ОДЕСІ НА ПОЧАТКУ ТРАВНЯ?

Як повідомлялось у ЗМІ, 2 травня ц.р. в Одесі на марші "Українського порядку" керівник місцевого відділення "Правого сектора" Тетяна Сойкіна сказала: "Ми впевнені в тому, що наведемо в Одесі справжній український порядок. Україна буде належати українцям, а не ж*дам! Не олігархії. Слава Україні!" - заявила дівчина. (https://www.obozrevatel.com/ukr/society/ochistimo-vid-zhdiv-glava-ps-v-odesi-zrobila-skandalnu-zayavu.htm)

Найоперативніше зреагував Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Його заява з'явилася вже наступного дня.

ЗАЯВА МІНІСТРА ВНУТРІШНІХ СПРАВ

В Україні неприпустимі публічні антисемітські заклики. В т.ч. на масових акціях, як вчора в Одесі. Це печерне середньовіччя, а не патріотична позиція. За цим фактом поліція Одеси зареєструвала провадження за ч.1 ст.161 "Порушення расової, національної рівноправності громадян"

8:08 - 3 травня 2018 р. Україна (https://twitter.com/AvakovArsen/status/992058325293584384)

А наступного дня з'явилася

ЗАЯВА ПОСОЛЬСТВА США

U.S. Embassy Kyiv

‏ Disheartened to see recent displays of hate speech and anti-Semitism in Lviv and Odessa. There is no room for intolerance in the new Ukraine.

Розчаровані нещодавніми проявами ненависті та антисемітизму у Львові та Одесі. У новій Україні немає місця для нетерпимості.

12:52 - 4 травня 2018 р. Украина (https://twitter.com/usembassykyiv/status/992341122361036800)

Минуло майже 6 годин...

РІШУЧА ЗАЯВА ПРЕЗИДЕНТА

Петро Порошенко

4 травня 18:38

ПП: Я рішуче засуджую будь-які прояви нетерпимості та антисемітизму. Вважаю неприпустимими спроби протягнути ці ганебні явища в Україну - як це нещодавно мало місце під час акцій у Львові та Одесі.

Українська влада рішуче реагуватиме на будь-які спроби посіяти ворожнечу в нашому суспільстві. Реакція українських правоохоронних органів на такі протиправні дії буде миттєвою.

Україна – не місце для дискримінації та нетерпимості за будь-якими ознаками, адже повага до життя і гідності кожної людини є найвищою цінністю для Української держави. (https://www.facebook.com/petroporoshenko/posts/1264975260303530)

АЛЕ ОКРІМ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗГІДНО ЗА ЗАКОНОМ, Є ЩЕ Й ДУХОВНА. У СВЯТОМУ ПИСЬМІ Є ГОСТРЕ ЗАСУДЖЕННЯ АНТИСЕМІТИЗМУ:

Буття 12, Ukrainian Bible (UKR)

І промовив Господь до Аврама: Вийди зо своєї землі, і від родини своєї, і з дому батька свого до Краю, який Я тобі покажу.

2 І народом великим тебе Я вчиню, і поблагословлю Я тебе, і звеличу ймення твоє, і будеш ти благословенням.

3 І поблагословлю, хто тебе благословить, хто ж тебе проклинає, того прокляну. І благословляться в тобі всі племена землі!